Acasa de Craciun

… e un titlu rupt din filme sau din cartile vechi… sau cele noi care vor sa reinvie valori… Da, am fost acasa, am ajuns in Ajun deci practic am pierdut toata partea aceea frumoasa cu pregatitul mancarii, curatenia si impodobitul bradului dar nu a mai contat pentru ca am ajuns acasa. Nu mi-am putut scoate din minte imaginea Craciunului la tara. De la un an la altul devine tot mai clara ideea ca nu va mai fi nici un Craciun acolo, sau nu asa cum era pe vremuri. Acum cativa ani negam cu incapatanare acest lucru acum il realizez si doare. La fel cum nu vor mai fi nici vacante de leneveala sub merii din livada ci doar vizite in fuga si incercari de a strange in tine tot farmecul locului in cateva ore sperand ca va fi de ajuns pana vei reveni altadata tot pe fuga.
Am pierdut in timp o parte din bucuria pe care o aveam cand eram copil, nu mai sunt aceleasi sentimente si incep sa-mi dau seama ca oamenii mari sunt niste oameni tristi iar eu nu mai sunt mica. Cu toate acestea m-am bucurat sa stau cu parintii, sa dorm in camera mea, sa vad orasul linistit, sa intru pentru cateva zile in ritmul lui, sa ma simt mult mai bine, mai calma si sa uit de vartejul Bucurestiului. Si m-am bucurat si de bradul impodobit, si de bucatele facute de mama, de prietenii revazuti si de micile detalii dupa care am scormonit in diferite locuri.
Si in plus am avut parte de un Craciun alb, a nins din Ajun pana pe 27 dimineata… in continuu 🙂
Si luni m-am intors de la -15 grade la -5…
Dar mi-e drag sa merg acasa si e frumos sa ai unde sa te duci de sarbatori. Pana la Pasti mai sunt mai bine de 3 luni si atunci as vrea sa stau la tara.

About Diana

Rock concerts & tennis.
This entry was posted in Mood, Romanian. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s